Concurență acerbă la titularizarea în învățământ

La examenele care se desfășoară astăzi s-au înscris peste 1.390 de absolvenți de studii superioare > Cea mai mare concurență se înregistrează la disciplinele istorie, unde pe un post sunt înscriși 80 de candidați, și geografie, unde pe un post sunt 66 candidați.
 

Astăzi are loc examenul de titularizare în învățământ. Cei 1.394 de candidați înscriși concurează pentru doar 368 posturi vacante în învățământul sucevean, la 48 de discipline. Cea mai mare concurență se înregistrează la istorie, unde pe un post sunt înscriși 80 de candidați, și la geografie, unde pe un post sunt 66 candidați. „Față de alte județe, la nivelul Sucevei, numărul de candidați este ridicat, pentru că și județul este mare, la fel ca și numărul doritorilor de a obține un post în învățământ”, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, inspectorul general adjunct la IȘJ Suceava Daniel Hrenciuc. El a mai precizat că au rămas nevalidate 28 dosare ce aparțin absolvenților din promoția 2008, dar că se are în vedere specificul acestor cazuri, mulți susținând zilele trecute examenul de licență; de aceea, candidații vor putea semna fișele pe loc, în centrele unde sunt arondați, pentru a putea susține examenul de titularizare. „În afara celor 28, până la 100 de dosare nevalidate sunt candidați din promoția anterioară, care au decis să rămână pe continuitate de post, în baza notei obținute anul trecut ce le-a oferit oportunitatea unei supliniri calificate”, a menționat Daniel Hrenciuc. Inspectorul general adjunct a adăugat că examenul se va susține în 5 centre, deși inițial erau stabilite 6, renunțându-se la Centrul Școlar Suceava. Cele 5 centre de examen sunt organizate la Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” și școlile generale nr. 5, nr. 10, nr. 11, toate din municipiul Suceava. Referindu-se la detaliile tehnice, Daniel Hrenciuc a precizat că numărul variantelor de subiecte se anunță la ora 8.45, pe postul Radio România Actualități, iar accesul în săli se face în intervalul orar 8-9. El a mai adăugat că rezultatele se afișează în două zile după susținerea examenului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: