Comisarii Gărzii Financiare au pus capăt unei afaceri dubioase

Aproape 70 tone de ceapă, cu acte de proveniență false, urma să ajungă la o firmă-fantomă
Marfa fusese stocată într-un depozit aparținând unui agent economic din Suceava, altul decât destinatarul care figura în acte > Administratorul depozitului susține că ea ar fi aparținut unei persoane de origine română aflată în Grecia, care l-ar fi contactat telefonic și l-ar fi rugat să o depoziteze până la data sosirii acesteia în țară
 

Comisarii Gărzii Financiare (G.F.) Suceava au confiscat de la un agent economic din municipiul reședință de județ contravaloarea a aproximativ 70 tone de ceapă. Marfa, care provine din achiziții intracomunitare, a fost introdusă în țară perioada 14-18 iunie. În urma unui control, inspectorii GF au stabilit că actele de proveniență a legumelor sunt false, iar firma destinatară nu există. Potrivit comisarului-șef Ionuț Vartic, inspectorii au reușit să dea de urma legumelor aflate într-un depozit din cartierul Burdujeni, ca urmare a unui control efectuat la o societate comercială care are ca obiect de activitate transportul de legume și fructe. “Controlul a început inițial la societatea care a efectuat transportul de 67.460 kg ceapă. Ceapa a fost introdusă în țară prin trei transporturi cu auto-tiruri, pentru o firmă care nu a putut fi identificată după codul fiscal înscris pe facturi sau pe CMR comunicate de către Comisariatul General”, este precizat într-un comunicat de presă emis de G.F. Din declarațiile făcute de reprezentanții firmei transportatoare a rezultat că mărfurile au fost descărcate în trei rânduri în depozitul societății din Suceava, alta decât cea nominalizată în documentele de transport, astfel: în data de 14.06.2008 – 22.600 kg ceapă; în data de 16.06.2008 – 22.460 kg ceapă; în data de 18.06.2008 – 22.400 kg ceapă. Administratorul depozitului a recunoscut că a deținut în depozitul său cantitatea de 67.460 kg ceapă provenită din cele trei transporturi, dar că marfa ar fi aparținut unei persoane de origine română aflată în Grecia, care l-ar fi contactat telefonic și l-ar fi rugat să o depoziteze până la data sosirii acesteia în țară. Întru-cât aceasta nu s-a mai prezentat, a decis să o comercializeze la prețul cu care vindea și el produse de același fel, respectiv 60 bani/kg. Conform Legii nr. 12/ 1990 republicată, persoana juridică a fost sancționată contravențional cu suma de 20.000 lei, iar suma de 40.476 lei obținută din comercializarea celor 67.460 kg ceapă a fost confiscată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: