Câmpulungul nu are treceri pentru pietoni

Municipiul Câmpulung Moldovenesc nu are, de fapt, adevărate treceri pentru pietoni, ci doar niște locuri pe care lumea s-a obișnuit să le folosească în acest scop. Precizarea a fost făcută de șeful Formațiunii Poliției Rutiere locale, inspector principal Bogdan Tonegari, în fața consilierilor reuniți într-o întâlnire cu caracter informal, ieri dimineață. Tonegari a și explicat că o trecere există, conform legii, dacă este definită deopotrivă prin marcajul de pe asfalt și prin indicator ce o semnalizează, în timp ce municipiul duce lipsă de ambele.
 

El a mai precizat că, din cauza lipsei indicatoarelor, care trebuie cumpărate și amplasate de Primărie, nu se poate vorbi de aplicarea unor reguli de circulație. Șoferii nu au cum să respecte indicatoare inexistente, polițiștii nu îi pot sancționa și circulația se face după ureche, în timp ce Primăria Câmpulung nici nu a răspuns la adresele trimise în acest sens de Poliție. Reprezentantul Poliției a fost invitat de consilierul local Vasile Vargan (PSD) la o reuniune convocată de un grup de consilieri PD-L și independenți, cu scopul de a se familiariza noii aleși cu resursele, problemele și proiectele existente în administrarea urbei. Au răspuns invitației reprezentanții tuturor partidelor și independenții din CL, precum și primarul Gabriel Șerban, ca și secretarul municipiului, Toader Mîndrilă. Întâlnirea nu a constituit o ședință oficială, pentru că nu avut proiecte pe ordinea de zi, ci un „antrenament” necesar, care a dovedit că aleșii trebuie să se pună la punct cu procedurile. A fost și un prilej de declarare a bunelor intenții. „Dorim să ne informăm asupra situației, pentru că ne dorim să ne ocupăm îndeaproape de binele localității. Vom cere până la ședința ordinară, în scris, să ni se prezinte informații detaliate de către Primărie și vom judeca situația realist. Noi suntem pentru transparență și o colaborare eficientă între toți cei implicați în administrarea acestei localități”, a explicat consilierul PD-L Gheorghe Niga. Consilierii liberali au declarat și ei că doresc o echipă unită în administrația locală: „Trebuie să facem o echipă cu toții și primarul face parte și el din această echipă, dar dialogul trebuie purtat deschis între noi, fără ranchiună și cu respectarea poziției fiecăruia. Am fost un pic dezamăgiți că au existat unele poticneli organizatorice de care colegii noștri nu s-au ocupat, din cauza necunoașterii Regulamentului Consiliului, dar credem că se va depăși această etapă, pentru că toți suntem oameni responsabili și vrem binele localității”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: