Autoaprinderi și incendieri voluntare pe rampele de gunoi din județ

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Suceava atenționează primăriile din județ că, în perioadele caniculare, deșeurile de pe rampele de gunoi ale localităților se pot autoaprinde și genera incendii de proporții.
 

Comisarul-șef Constantin Harasim a precizat că, în scop preventiv, va remite o circulară tuturor administrațiilor locale din județ. Dl Harasim recurge la acest gest după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, precum și în alte rânduri, pe rampa de deșeuri menajere a municipiului Suceava s-au înregistrat numeroase arderi necontrolate. Pe de altă parte, în urma unei reclamații, o echipă de comisari s-a deplasat în comuna Marginea, în care a fost semnalat un eveniment similar. În urma constatărilor făcute la fața locului, primăria locală a fost amendată cu 1500 de lei, dispunându-se și măsuri care să împiedice repetarea incidentului. „În perioada următoare, primăriile trebuie să manifeste mare atenție, întrucât, din cauza zilelor fierbinți, a temperaturilor caniculare, deșeurile se pot autoaprinde”, a subliniat Constantin Harasim, adăugând că nu trebuie ignorate nici situațiile de incendieri voite.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: