Slovacii țepuitori au dat din nou o tură la Suceava

Un bătrân de 84 de ani din Rădăuți a rămas fără 4.400 de lei și 350 de euro, dus de nas de cei pe care toată poliția română îi bănuiește a fi Natașa Galikova, în vârstă de 38 de ani și Koloman Galik, de 42 de ani, cetățeni de origine slovacă > Cei doi sunt căutați pentru zeci de cazuri întâmplate în toată țara > La Suceava, slovacii au mai dat lovituri la bătrâni din Fălticeni, Salcea și Câmpulung Moldovenesc
 

Slovacii care au țepuit zeci de bătrâni în toată țara și care au mai trecut în urmă cu câteva luni prin zona noastră, au mai făcut, se pare, o tură prin județul Suceava. Sunt șanse de aproape 100% ca Iosif L., de 84 de ani din municipiul Rădăuți, să se fi întâlnit chiar cu Natașa Gali-kova, în vârstă de 38 de ani, și Koloman Galik, de 42 de ani, cetățeni de origine slovacă, suspecții căutați de toată poli-ția română pentru nenumărate fapte de înșelăciune săvârșite pe ideea că persoanele în vârstă din România au inima mare și sar repede în ajutor. Marți, în jurul orei 16, rădă-uțeanul a fost acostat dintr-un autoturism ce semăna a fi Da-cia, dar cu numere străine, de un bărbat și o femeie. Aceștia l-au rugat pe bătrân să le găz-duiască, dacă se poate, două ba-gaje, până a doua zi, pentru că au pe cineva internat la spital. Cumsecade, Iosif L., i-a dus pe cei doi acasă, unde bărbatul l-a rugat să-i schimbe în lei 200 de euro. Alături, femeia vorbea chipurile la telefon, atât cât să audă și rădăuțeanul că persoana din spital trebuie operată. Cu lacrimi în ochi, ea l-a rugat apoi să-i mai ajute pentru operație cu câți bani poate, lăsându-i gaj o borsetă asigurată cu un lăcățel, în care ar fi numai valută. Amețit în continuare de scenariu și ta-lentul actoricesc al slovacilor, bătrânul le-a mai dat 4.400 de lei și 350 de euro, cam tot bănuțul pe care îl avea strâns. Urma ca datoria să fie plătită în momentul când cei doi se vor întoarce după borsetă. Natașa și Kolo, dacă ei vor fi fost, au plecat luând de la rădăuțean și cei 200 de euro, spunând că se duc la mașină, să aducă bagajele. Dar n-au mai revenit. Iosif L. i-a aștep-tat cât i-a așteptat, dar cum situația începea să „miroase”, a desfăcut borseta. Cum în ea a găsit doar un pachet de șervețele și un săpun, a priceput… Imediat, s-a dus la poliție. Tehnica de „țepuire” căreia i-a picat victimă rădăuțeanul de 84 de ani este foarte cunoscută polițiștilor suceveni. În urmă cu mai multe luni, ei au primit reclamații similare de la persoane în vârstă din Fălticeni, Salcea și Câmpulung Moldovenesc. Suceava intrase astfel pe lista localităților în care zeci de bătrâni fuseseră înșelați cu sume mari de doi necunos-cuți, bărbat și femeie. După mai multe lovituri date de aceștia, polițiștii români i-au bănuit ca autori pe Natașa Galikova, în vârstă de 38 de ani, și Koloman Galik, de 42 de ani, care continuă să facă victime, fără să fie prinși, de mai bine de un an de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: