Municipalitatea suceveană semnează contractul pentru studiul de fluidizare a traficului

Astăzi, conducerea Primăriei Suceava va semna contractul cu firma care va întocmi Studiul de fluidizare a circulației în municipiu. Câștigătorul licitației organizată de administrația municipală este Institutul de cercetări în transporturi INCERTANS București, care funcționează în cadrul Ministerului Transporturilor, acesta surclasând o firmă din Capitală, precum și una timișoreană.
 

„Sperăm ca, până la finele anului, să avem creionat studiul de circulație, în așa fel încât măsurile ce rezultă din acesta să fie prinse la finanțare în bugetul pe anul 2009”, a precizat șeful municipalității, Ion Lungu, subliniind că adjudecătorul licitației este recunoscut drept unul profesionist. Ocupantul fotoliului din Areni a arătat că, în perioada rămasă din 2008, se va încerca amenajarea unor sensuri unice, operațiune care nu implică sume de anvergură, ci doar reorganizări în sistem. Primarul a declarat că prin noul studiu se are în vedere identificarea de soluții pentru securitatea circulației pietonilor și asigurarea continuității deplasării acestora; amenajări specifice în apropierea instituțiilor de învățământ; stații de transport în comun; parcări de reședință și de carosabil, subterane sau supraterane; instituirea de sensuri unice și revizuirea celor existente; restricționarea sau interzicerea virajelor la stânga; lărgiri de străzi și amenajarea de trotuare; treceri de pietoni; construirea de artere de legătură; piste pentru bicicliști și pentru scuare de separare fizică a sensurilor de circulație.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: