Ministerul Mediului nu agreează soluția pentru cele două depozite ecologice de deșeuri

Aceasta este considerată învechită, urmând să se convină asupra unei variante agreate și de guvern
În zilele următoare, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, se va deplasa la București, unde va avea o întâlnire cu ministrul mediului și dezvoltării durabile, Atilla Korodi. Tema abordată este una stringentă, respectiv impulsionarea demersurilor legate de înființarea celor două depozite ecologice de deșeuri din județul Suceava. Dl Flutur spune că termenele de închidere a actualelor rampe, impuse prin negocierile cu UE, sunt foarte strânse, procedurile trebuind a fi urgentate.
 

„Voi avea o discuție cu ministrul mediului și dezvoltării durabile, Atilla Korodi, pentru a vedea ce soluții agreează domnia sa. Se pare că soluția de la Suceava nu este pe placul Ministerului Mediului, fiind una învechită. De aceea trebuie să convenim asupra unei variante agreate și de guvern” a precizat dl Flutur. Potrivit unei hotărâri a deliberativului județean din ianuarie 2007, cele două depozite ar urma să fie construite pe raza comunelor Moara, din preajma municipiului Suceava, și Pojorâta, din apropierea municipiului Câmpulung Moldovenesc. De asemenea, aferente acestora, ar urma să fie amenajate și 5 stații de transfer la Fălticeni, Rădăuți, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. Potrivit negocierilor cu UE la Capitolul 22 „Mediu”, actualele rampe de gunoi menajer din municipiile și orașele mari trebuie închise, eșalonat, până cel mai târziu la finele lui 2011. Problema cea mai presantă este în municipiul Suceava, rampa în folosință urmând a fi scoasă din uz la 31 decembrie a.c.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: