Ecuația lui Marius Vatavu

Secretarul general al PD-L Suceava, Marius Vatavu, a declarat, într-o conferință de presă, că a identificat, printr-o ecuație, care ține cont de mai multe variabile sociologice, modul în care candidații la alegerile parlamentare vor avea posibilitatea să-și calculeze, cât mai aproape de realitate, scorul individual pe care îl vor putea obține. El a explicat că a încercat să dovedească astfel că nu numai notorietatea candidatului este importantă și că rezultatul obținut la alegeri depinde de foarte mulți alți factori care sunt la fel de importanți, cum ar fi imaginea publică, calitatea mesajului sau calitatea contracandidaților.
 

Astfel, potrivit lui Vatavu, formula este Si = [(N+Ip x Tc+Tm x Cm) x R/ Cc x D] x Spcj x Svp x Sprim, unde Si este scorul individual, N este notorietatea, Ip este imaginea publică, Tc este tendința de creștere a credibilității, Tm este transmiterea corectă și rapidă a mesajului, Cm este calitatea mesajului, R reprezintă resursele, Cc este calitatea contracandidaților, D reprezintă distorsiunile de mesaj, de transmitere sau zvonuri, Spcj este sporul de președinte de Consiliu Județean, Svp este sporul votului politic calculat după formula Vp colegiu/ Vp județ, iar Sprim este sporul numărului de voturi avute în primăriile de aceeași culoare politică. Secretarul general al PD-L Suceava a menționat că rezultatul calcului va da o situație foarte apropiată de realitate pentru candidați, care vor putea, astfel, să știe care sunt șansele să obțină mandatul. Marius Vatavu a recunoscut că încă nu a făcut nicio simulare pe un colegiu electoral din județ folosind această formulă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: