În premieră

Județul Suceava va avea administrator public

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a anunțat că va trece la pasul doi din programul electoral cu care a candidat, respectiv organizarea instituției Consiliului Județean.
 

În prima ședință ordinară a deliberativului județean, ce va avea loc mâine, va fi supusă dezbaterii și aprobării noua organigramă a aparatului pro-priu al executivului. Dl Flutur spune că aceasta vine cu multe noutăți, însă fără a se mări numărul de posturi și perso-nalul. Astfel, în premieră, ju-dețul Suceava va avea un administrator public. Postul va fi scos la concurs potrivit ac-telor normative referitoare la funcționarii publici, acestuia delegându-i-se o parte dintre atribuțiile președintelui Con-siliului Județean. Va fi înființat și un serviciu de dezvoltare rurală, structură care ar urma să aibă 6 puncte de lucru în localitățile urbane mari din județ. Urmează să fie con-stituit și Biroul de turism, printre atribuțiile sale numă-rându-se și dezvoltarea tu-rismului ecumenic. Direcția economică ar urma să capete competențe pe linia relației cu agenții economici și partenerii executivului, un compartiment având ca obiect de activitate urmărirea contractelor. În organigramă sunt prevăzute și modificări și reorganizări interne de mai mică amploare, dar care precizează responsabilități precise. Schema de organizare include atribuțiile celor doi vicepre-ședinți și ale secretarului județului. „Este o organigramă care vine cu multe noutăți, încer-când o descentralizare și o ex-tindere în teritoriu”, a subliniat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: