Doi medici de familie din Liteni și Vulturești au fost sancționați cu amenzi și diminuări la buget

În urma controalelor efectuate de CAS Suceava, doi medici de familie din Liteni și Vulturești au fost penalizați la valoarea punctului per capita pentru luna iunie, fiindcă au recomandat nejustificat inves-tigații și medicamente unor pacienți. Astfel, pentru luna menționată, ei vor primi mai puțin cu 10% din valoarea minim garantată a punctului „per capita”. Totodată, deoarece nu au respectat legislația re-feritoare la eliberarea certificatelor de concediu medical, cei doi au fost sancționați cu amendă în cuantum de 2500 lei.
 

Potrivit unui comunicat CAS, alți 2 medici de familie, din Rădăuți și Forăști, au fost sancționați contravențional, primul cu ,,avertisment”, celălalt cu o amendă de 1.000 lei, tot pentru că nu au res-pectat legea când au eliberat certificate medicale. Toate cele 3 amenzi au fost plătite de medicii sancționați. Nici controlul la furnizorii de servicii medicale în asis-tența medicală de specialitate clinică nu a rămas fără sancțiuni, fiind depistat un medic specialist din Câmpulung Moldovenesc care raportase, în mod eronat, drept cazuri noi, cazurile unor pacienți cu diagnostic deja cunoscut, care veniseră la control ulterior primei consultații, fiind vorba de aceeași afecțiune. Acestuia i s-au imputat 712,91 lei. CAS a mai “operat” o diminuare cu 10% a contravalorii serviciilor medicale din iunie la un furnizor de servicii medicale de recuperare din Rădăuți, pentru recomandări nejustificate de analize de labora-tor. În luna iunie a.c. Biroul Control al CAS Suceava a efectuat acțiuni de control la 7 medici de familie, 2 medici din ambulatoriu de specialitate clinică, la un furnizor de servicii medicale din ambu-latoriu de specialitate paraclinică, la 4 medici dentiști, un furnizor de servicii me-dicale de recuperare, 3 fur-nizori de medicamente și un furnizor de dispozitive medicale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: