Aproximativ 3.800 de pachete de țigări confiscate în PTF Siret

Lucrătorii vamali și polițiștii de frontieră sireteni au descoperit, recent, ascunse în diverse autoturisme, 3.762 pachete de țigări, mărcile Saint George, Next, LM, Monte Carlo, Ronson, Kent, More și Pall Mall. Urma ca țigările, a căror valoare este de 13.321 lei, să fie introduse ilegal în țară de mai mulți cetățeni români, ascunse în moduri ingenioase printre alimente și bagajele personale, ne-a informat purtătorul de cuvânt al DPF Rădăuți, scms. Poroch-Serițan Ilie.
 

Weekendul trecut s-au prezentat pentru a intra în țară, conducând autoturisme înmatriculate în România, cetățenii A. Maria (57 ani, din județul Suceava), C. Gheorghe (53 ani, din jud. Bistrița-Năsăud), V. Daniela (34 ani, din jud. Botoșani), S. Silvia (54 ani, din jud. Botoșani) și C. Ioan Marian (25 ani, din jud. Botoșani), toți fiind depistați la controlul vamal cu țigări ascunse în vederea sustragerii de la vămuire în saci cu zahăr, cutii pentru detergenți, în cutii de prăjituri, în banchete, în aripile laterale, precum și în bordul mașinii. A fost confiscată o cantitate totală de 3.762 pachete țigări, cu valoare în vamă de 13.321 (3.637 euro). Autoritatea vamală a reținut, în vederea confiscării, întreaga cantitate de țigarete și au fost aplicate sancțiunile contravenționale prevăzute la art. 653 lit. a) din HG 707/2000 privind Regulamentul de aplicare a Codului Vamal al României, amenzile stabilite pentru conducătorii auto ridicându-se la un total de 30.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: