La rezidențiatul cu timp parțial de pregătire

S-au înscris 30 de medici generaliști din județ

Miercuri are loc testul de selecție de intrare în rezidențiatul cu timp parțial de pregătire în specialitatea medicina de familie, la care s-au înscris 30 de medici generaliști din județul Suceava. Potrivit directorului adjunct al ASP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, 29 au optat să susțină testul în centrul universitar Iași, unu la Cluj. Cinci dintre ei, medici la Suceava, Siminicea și Ostra, au avut emoții, întrucât, dintr-o eroare ce ține de computer, au apărut pe lista medicilor care dau testul tocmai la Craiova, problema rezolvându-se între timp.
 

Selecția se desfășoară sub forma unui test scris cu 10 întrebări, pe o durată de două ore. Răspunsurile se notează cu note de la 1 la 10, fiind admiși cei care au obținut minimum media 5,00. La acest test se prezintă absolvenții facultăților de medicină, promoții anterioare anului 2005, ei fiind medici generaliști care se specializează în medicina de familie. În timpul rezidențiatului, ei lucrează o parte din timp la cabinetele unde au funcționat și înainte, având program și la spitalele din zonele respective. Rezidențiatul cu timp parțial este o formă nou-introdusă de ministerul de resort, alături de rezidențiatul pe post, tot nou-introdus, și rezidențiatul normal. Testul pentru rezidențiatul pe post s-a desfășurat pe 22 iunie, pe posturile scoase la concurs, în fiecare județ. În județul Suceava au fost scoase 8 posturi, în total, pentru rezidențiatul pe post, 3 fiind de farmacist în spitalele din Fălticeni, Câmpulung și Humor, un post de medic de laborator, un post de medic urolog la Spitalul Municipal Fălticeni și două posturi la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, unul fiind în specialitatea psihiatrie, celălalt în specialitatea de interne. Dr. Lăzăreanu ne-a informat că s-au înscris doar 4 candidați pentru aceste posturi, 3 au luat testul, iar doar 2 s-au prezentat la posturi: medicul de laborator de la Centrul Județean de Transfuzie Suceava și internistul de la Siret. Aproape 1.000 de absolvenți ai facultăților de medicină și farmacie din București și din țară au susținut, în premieră, rezidențiatul pe post, pe cele 650 de posturi scoase la concurs de minister. Acest timp de rezidențiat a fost foarte comentat, pe motiv că majoritatea posturilor au fost în orașe foarte mici. În noiembrie va avea loc și rezidențiatul normal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: