A fi om e lucru mare…

Capitalismul sălbatic pe care îl construiește de aproape 20 de ani România a brăzdat și cultivat în sufletul multor semeni de-ai noștri un alt mod de a fi. Nu mai pri-mează omul, ci banul. Goana aceasta acerbă după îmbogățire rapidă i-a transformat pe mulți. Nu mai insist asupra acestui aspect care-mi creează o repulsie față de cei ce au uitat ce însemnă ome-nia, ci voi derula o scurtă poveste adevărată, pe care o consider o lecție pentru viață, trăită în cursul zilei de vineri. Parcurgând, cu mașina, D.N. 17 A și trecând peste Mestecăniș, devenit un calvar pentru cei de la volan, am avut „fericirea” să-mi sparg baia de ulei la mașină. Necaz mare. Ce să fac în această situație? Am apelat la un amic (așa îl consideram eu), acum mare patron, care nu a avut timp nici măcar să mă asculte bine. Avea treabă multă, chestii de afaceri, de bancă, de bani… La întâmplare, atunci, am telefonat la un autoservice din Vatra Dornei și, parcă Dumnezeu mi l-a scos, pe fir, pe domnul Gică Apetrei. Nu-l cunoșteam.
 

Mi-a spus să nu mai mișc mașina că, în 15 minute, trimite pe cineva să mă remorcheze până la stație; ceea ce a și făcut. Era vineri, mai erau două ore până la finalul programului… Mare OM domnul Apetrei! Rar îți este dat să întâlnești în ziua de azi un tânăr ca el! Chiar dacă și dânsul este om de afaceri, l-am văzut lucrând cot la cot cu mecanicii, avea o sumedenie de treburi, dar își făcea timp să stea de vorbă și cu clienții. Prietenește, bărbătește, cu sufletul deschis. Ce mare deosebire între el și cel pe care eu îl consideram amic… De unde se vede că a avea bani, nu-i o mirare, a fi om e lucru mare. Vă mulțumesc, domnule Gică!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: