Pompierii voluntari suceveni sunt lideri naționali

SVSU Suceava a lucrat cot la cot cu profesioniștii de la ISU în timpul a 149 de incendii > În cazul a 16 intervenții s-au descurcat și fără aceștia
Colonelul Lucel Lulciuc, comandantul ISU Suceava, este mândru de performanțele pompierilor voluntari din județ. „Încet dar sigur, importanța serviciilor voluntare pentru situații de urgență (SVSU) este conștientizată și de autoritățile locale. „SVSU ale județului Suceava sunt pe locul I în țară privind participarea la stingerea incendiilor”, a declarat ofițerul ieri, la evaluarea activității pe primul semestru al anului 2008.
 

Departe încă de ceea ce ar trebui să aibă în dotare, pompierii voluntari suceveni pot utiliza pentru intervenții 54 de autou-tilitare și 106 motopompe, în 68 din 114 localități ale județului serviciul fiind doar pe prevenție. În restul localităților, unde acest serviciu funcționează pe lângă autoritatea locală, volun-tarii reușesc, cu eforturi mai mari sau mai mici, să sprijine in-tervențiile profesioniste ale militarilor de la ISU. Șase comune au reușit să aibă chiar serviciu de categoria a IV-a, beneficiind chiar de câte două autospeciale de stingere și de mai multe motopompe, echipamente speciale de vară și de iarnă, intrând practic într-un fel de competiție una cu cealaltă. Astfel, în cele 6 luni scurse de la începutul anului, SVSU au lucrat cot la cot cu pom-pierii ISU la stingerea a 149 de incendii, la 16 dintre acestea descurcându-se singuri chiar. „În 3, 4 ani, după ce ISU Suceava își va reînnoi complet parcul auto, încă aproximativ 40 de autoutilitare vor fi direcționate către serviciile voluntare din teritoriu. Parte din ele au început deja să-și aducă, pe diferite căi, echipamente specifice”, a încheiat col. Lulciuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: