În urma incendiilor ce au avut loc de la începutul anului

Pagube de circa 5 milioane de euro în gospodăriile sucevenilor

Principalele cauze care au dus la aceste evenimente: scurtcircuitele, burlanele necurățate și țigările aruncate aiurea > 188 de gospodării din tot județul au luat foc, de la începutul anului, și au avut nevoie de intervenția militarilor ISU
 

Patru adulți au murit și un copil a fost rănit în urma incendiilor izbucnite pe teritoriul județului Suceava în prima jumătate a anului 2008. Fiecare pierdere a fost o tragedie în sine, dar cifrele la acest capitol par mai mult decât rezonabile, având în vedere că în această perioadă s-au produs peste 280 de astfel de evenimente ce au avut nevoie de intervenția militarilor Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava. Gospodăriile celor din mediul rural rămân, se pare, cele mai expuse incendiilor și arderilor necontrolate, ele re-prezentând „grosul” în statistica ISU – 188 de cazuri, față de 8 întâmplate în mediul industrial, 7 la hoteluri și restaurante, doar 4 în mediul forestier și câte 1-2 în alte medii ale vieții sociale. În majoritatea situațiilor când iau foc casele sau anexele gospodărești ale oamenilor, pompierii militari au de ales între 3 cauze: scurtcircuite produse la instalațiile electrice defecte sau improvizate, coșuri sau burlane necurățate și țigările aprinse aruncate aiurea. S-a stabilit că aproape 200 de incendii s-au produs astfel. În ele, cum deja am menționat, nu s-au pierdut multe vieți omenești, dar foarte mulți oameni au rămas, complet uneori, fără munca de o viață. Deși salvările la care au contribuit din plin operativitatea și curajul pompierilor militari sunt de patru ori mai mari, bunurile și imobilele care s-au făcut scrum în jumătate de an au fost estimate la peste 5 milioane de euro. Adăugând la acestea cele peste 3 milioane de euro, pierderi pe care sucevenii le-au suferit din cauza inundațiilor survenite de la începutul anului, doar… tragedia cutremurului din China poate consola familiile care au avut de suportat aceste situații.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: