Nereguli la jumătate din asociațiile de proprietari din municipiul Suceava

Municipalitatea suceveană va declanșa o acțiune de control la asociațiile de proprietari. Verificările vor fi efectuate de lucrătorii compartimentului de specialitate, coordonat de viceprimarul Lucian Harșovschi. Conducerea primăriei a luat această decizie după ce locuitorii urbei au reclamat mai multe nereguli la asociații.
 

Edilul-șef Ion Lungu a declarat, într-o conferință de presă, că vina aparține și cetățenilor, ei neparticipând la adunările generale ale asociațiilor, prilej cu care i-ar putea înlocui pe președinții sau administratorii incompetenți. Pe de altă parte, aceștia din urmă apelează la tot felul de subterfugii pentru a nu se întruni numărul necesar de membri în adunările generale și, implicit, voturilor necesare luării unei hotărâri, situația de fapt menținându-se aceeași. „Mi se pare corect ca și președinții de asociații să se mai testeze electoral, deoarece la 50 de asociații din cele peste 100 există probleme”, a relevat primarul. Dl Lungu a făcut apel la suceveni să trateze cu toată responsabilitatea și seriozitatea alegerile de la asociațiile de proprietari, deoarece șefii acestora au o importanță deosebită, putând fi considerați „primari de cartier”. Și aceasta întrucât asociațiile au ceva de spus, începând de la lucrările de investiții și până la cele mai simple intervenții edilitare. La sesizarea proprietarilor de locuințe asociați, primăria poate controla modul în care asociațiile respectă actele normative în domeniu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: