Județul Suceava, penalizat pe motiv de prea multe proiecte Sapard !

Județul Suceava trebuie să gândească o altă strategie pe linie de proiecte de finanțare postaderare. Aceasta este concluzia la care a ajuns președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, după o întâlnire cu Eugen Țicău, șeful Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Iași, instituție responsabilă cu aprobarea proiectelor din Programul Național de Dezvoltare Agricolă (PNDR) din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.
 

Șeful administrației județene a arătat, într-o întâlnire cu presa, că județul Suceava a avut foarte multe proiecte pre-aderare, în general finanțări Sapard, motiv pentru care riscă o depunctare din acest punct de vedere. „Județul Suceava a avut mai multe proiecte Sapard, în foarte multe localități, și atunci primește penalizări pe proiectele post-aderare. Lucru care nu este tocmai în regulă și va trebui să găsim o soluție de parteneriat de asociere, de proiecte integrate, pentru a evita această depunctare”, a explicat președintele Consiliului Județean. Pe de altă parte, domnia sa a evidențiat că, în perioada de precampanie și campanie electorală, primarii nu au manifestat preocupare pentru întocmirea proiectelor PNDR, ratând prima sesiune din cadrul programului. Gheorghe Flutur a menționat că, astfel, sesiunea din septembrie devine foarte importantă și că primăriile vor beneficia de sprijin din partea Consiliului Județean. În acest sens va fi impulsionată activitatea compartimentului de specialitate din cadrul executivului, lucrătorii acestuia fiind trimiși în teritoriu, să acorde consultanță și asistență.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: