Dovadă de „crasă iresponsabilitate”

Prefectul Băișanu cere sancționarea funcționarilor responsabili de neplata asigurărilor sociale de sănătate pentru beneficiarii de venit minim garantat din 54 de comune ale județului
Inspectorii de specialitate ai Direcției Muncii, Familiei și Egalității de Șanse Suceava vor efectua verificări în teritoriu pe marginea sesizării Casei Județene de Asigurări de Sănătate privind întârzierea la plata contribuțiilor la Fondul național unic al asigurărilor sociale de sănătate corespunzătoare ajutoarelor sociale de care beneficiază persoanele singure sau familiile ce îndeplinesc condițiile legale privind acordarea venitului minim garantat.
 

Potrivit CJAS, în această situație se află 54 localități din județul Suceava, contribuții achitându-se, din bugetele locale, doar pentru persoanele singure sau pentru familiile beneficiare de ajutor social care au încasat lunar drepturile cuvenite. De asigurare de sănătate nu se bucură, însă, persoanele apte de muncă care nu și-au efectuat orele de muncă în activități de interes local și care au avut suspendate sau încetate plățile. Prefectul Ștefan Alexandru Băișanu a declarat, într-o conferință de presă, că, împotriva angajaților primăriilor care, conform fișei postului aveau această obligație și nu și-au onorat-o, vor fi luate măsuri disciplinare, conform statului funcționarului public. „Dacă aceste situații se confirmă, este clar că referenții sociali și contabilii din cele 54 de localități au dat dovadă de o crasă iresponsabilitate față de semenii lor. În cel mai scurt timp, primăriile care au fost identificate de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate că nu au virat sumele corespunzătoare ajutoarelor sociale plătite, vor trebui să achite aceste contribuții, urmând ca această acțiune să fie monitorizată în cursul lunii iulie 2008”, a evidențiat prefectul Băișanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: