Se extinde aria potențialilor beneficiari de rentă viageră agricolă

Pot primi rentă pentru terenurile vândute sau arendate și pensionarii pe caz de boală, chiar dacă nu au împlinit vârsta de 62 de ani
Aria de cuprindere a potențialilor beneficiari de rentă viageră agricolă este extinsă. Aceasta după ce legislația de profil a fost completată, până acum rentierul agricol fiind persoana în vârstă de peste 62 de ani care înstrăinează prin acte între vii sau arendează terenuri agricole de până la 10 hectare.
 

Șeful Biroului județean de rentă viageră agricolă, ec. Ioan Băncescu, precizează că prin Legea nr. 77/2008 se arată că rentier este și persoana pensionată pe caz de boală, gradul I și II, care, chiar dacă nu îm-plinit vârsta de 62 de ani, își dovedește, cu decizia de la comisia de expertiză medicală, incapacitatea de a munci. Decizia va fi prezentată în fiecare an, odată cu vizarea carnetului de rentier, cu excepția celei ce aparține persoanelor care nu mai sunt supuse examenului anual, în documentul medical trebuind să se consemneze „nerevizuibil”. „Persoanele interesate au dreptul să se prevaleze de conținutul noilor dispoziții legale atunci când întocmesc și depun dosare la Biroul județean de rentă viageră agricolă Suceava”, a ținut să sublinieze șeful instituției sucevene, ec. Ioan Băncescu. Cuantumul rentei viagere agricole reprezintă echivalentul în lei a 100 euro pe an pentru fiecare hectar de teren a-gricol înstrăinat și echiva-lentul în lei a 50 euro pe an pentru fiecare hectar arendat. Pentru suprafețele mai mici de 1 hectar, suma plătită va fi proporțională cu suprafața înstrăinată sau arendată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: