Sanitar-veterinarii cercetează condițiile în care mănăstirile oferă alimente pelerinilor și turiștilor

Șeful DSVSA, dr. Petrea Dulgheru, spune că la sărbătorile religioase urmate de praznice există pericolul unor toxiinfecții alimentare în masă
Inspectorii sanitar-veterinari suceveni vor declanșa o acțiune de control la mănăstirile și bisericile de pe raza județului.
 

Directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru, a anunțat ieri, într-o întâlnire cu presa, că vor fi verificate toate unitățile de cult care au praznicare, unități de alimentație publică, cantinele pentru căminele de bătrâni sau de copii de sub tutela acestora, precum și exploatațiile de animale din incinta lor. Potrivit unei tematici a Agenției Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, lucrătorii sani-tar-veterinari suceveni au inventariat toate mănăstirile și bisericile din județ, în perioada ce vine urmând a se vedea dacă acestea duc la îndeplinire programul de aliniere la stan-dardele igienico-sanitare în vigoare. „La un praznic precum cel de la Putna, de zilele trecute, mănâncă mii de oameni și există pericolul unei toxiinfecții alimentare în masă. Mă-năstirile și bisericile trebuie să respecte programul impus pentru a ajunge la parametrii de funcționare normali”, a precizat dr. Dulgheru, adăugând că animalele din fermele unităților de cult trebuie sacrificate obligatoriu în abatoare autorizate. Șeful DSVSA a su-bliniat că unitățile de alimen-tație publică și bucătăriile acestora trebuie să aibă obliga-toriu apă curentă rece și caldă, instalații frigorifice adecvate, vase speciale și mijloace de dezinfectare. De asemenea, este obligatoriu ca personalul care lucrează la cantine să posede carnete de sănătate elibe-rate de medicii de medicină umană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: