Primăria a achiziționat o autospecială de intervenții în situații de urgență de 60000 de euro

După instalația de alarmare, autoutilitara întregește dotările Compartimentului pentru situații de urgență al municipalității sucevene
Primăria Suceava s-a dotat cu o autospecială pentru intervenții în situații de urgență. Autoutilitara Volkswagen este achiziționată în leasing, la licitație, și costă bugetul local 60.000 de euro.
 

Șeful administrației municipale, Ion Lungu, a prezentat presei, ieri, noua achiziție, precizând că mașina are două compartimente, unul pentru cele 6 per-soane specializate, iar altul pentru mijloace de intervenție. Autospeciala a fost conce-pută pentru intervenții medii, altele decât incendiile, având în dotare grup electrogen, aparat de sudură, rotopercu-toare, dispozitive de tăiat metale, motofierăstraie etc. Pe lângă dotările standard, ma-șina este echipată cu dispozitive de semnalizare acustică și luminoasă, stație de transmitere a semnalelor luminoa-se către populație și dispozitiv de iluminare a perimetrului în care se intervine. Am fost informați că echipajul este in-struit corespunzător și pregă-tit pentru intervenții specifice protejării populației. „După ce am înlocuit sis-temul de alarmare, autospeciala întregește dotările pe care Compartimentul pentru situații de urgență din cadrul Primăriei trebuie să le aibă. Este necesar să fim pregătiți pentru calamități și să ne învățăm să intervenim profesionist”, a arătat primarul Lungu. Serviciul voluntar pentru situații de urgență din cadrul executivului a intrat în rol de la 1 ianuarie 2007 și are 70 de membri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: