Festivalul Medieval de la Suceava, ediția a III-a

Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, a declarat că ediția din acest an a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” va fi mai specială față de cea anterioară, atât datorită numărului mai mare de spectacole și trupe invitate, cât și a programului mult diversificat.
 

Anul acesta festivalul va dura o săptămână, fiind pro-gramat în perioada 11-17 august. În primele 3 zile sunt programate spectacolele de teatru interpretate de actori de la “Mihai Eminescu” din Botoșani. Ei vor readuce în Cetate, după câteva zeci de ani, ecourile piesei “Apus de soare”, de Barbu Ștefănescu Dela-vrancea, care va putea fi vizio-nată de două ori pe zi, de la orele 17 și 19. Joi, 14 august, va fi prezentă muzica folk, în cadrul festivalului “La Suceava în Cetate”, organizat de Centrul Creației Populare Suceava, în parteneriat cu CMB. Dl Ursu a precizat că în festival deja s-a înscris formația „Țapinarii”, iar printre invitați, în afara concursului, vor fi Victor Socaciu și Tatiana Stepa. Gala laureaților acestui festival va avea loc pe data de 17 august. În zilele de 15, 16, 17 august, sucevenii și vizitatorii din alte părți se vor putea bucura de spectacole și muzică medievală. „Anul acesta vom pregăti mai multe puncte de atracție pentru publicul larg. Vom organiza o tiroliană, curajoșii având posibilitatea ca, sub supravegherea cascadorilor, să coboare pe sfori de pe platou în Cetate. Vom organiza călărie pe cal de lemn, școli de tras cu arcul, școli de dans medieval și de lupte medievale. Nu vor lipsi concursurile pentru copii – de genul «Caută comoara» – și nici concursul de supraviețuire «Noaptea cea mai lungă»”, a precizat directorul CMB. Și cum un festival medieval are și un toboșar, care face animație și anunță programul, la festivalul de la Suceava a fost invitat chiar toboșarul de la Sighișoara. Nu vor lipsi cascadoriile cu caii, anul acesta fiind 8 cai, mai mulți ca la precedenta ediție. De asemenea, vor fi prezenți cu scenete și figurație actori ai Teatrului de la Giurgiu. Festivalul este organizat în parteneriat cu Primăria Suceava, unul dintre principalii finanțatori, în acest moment fiind prevăzut un buget de 1,7 miliarde lei vechi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: