ACET Suceava – filiala Fălticeni amenință:

Dacă nu se plătesc restanțele, se închid robinetele !

În situație de risc sunt 6 asociații de proprietari > La sfârșitul lui iunie, locatarii de la blocuri aveau o datorie de aproape 350.000 lei
Proprietarii de apartamente din 6 asociații de proprietari din Fălticeni riscă să rămână fără apă potabilă la robinete din cauza restanțelor acumulate către furnizorul apă – canal – epurare, ACET S.A. Suceava, filiala Fălticeni.
 

La 30 iunie, locatarii din blocurile urbei de pe Șomuz au acumulat o datorie către furnizorul de apă potabilă de 341.146 lei, “campionii” restanțelor fiind Asociația de proprietari nr. 10, cu o restanță pe ultimele trei luni de 67.543 lei, Asociația de proprietari nr. 14, cu o restanță pe ultimele trei luni și jumătate de 43.529 lei, Asociația de proprietari nr. 9, care a acumulat o datorie de 34.998 lei, Asocia-ția de proprietari nr. 11, cu o restanță față de ACET de 31.305 lei, Asociația de proprietari nr. 13, cu 27.768 lei debit la apă și Asociația de proprietari nr. 8, cu o datorie de 24.062 lei. Conducerea ACET va începe o campanie de debranșare a rău-platnicilor care nu achită facturile pentru apă rece, campanie în urma căreia vor fi afectați și cetățenii cu plata la zi a facturilor pentru utilități, contractele societății furnizoare fiind cu asociațiile, nu cu bunul sau rău-platnicul. Lipsa apei la robinetele din bucătăriile și băile cetățenilor care nu au restanțe la plată, dar locuiesc în asociațiile debitoare, „este o problemă internă a asociațiilor care, în conformitate cu prevederile legale, au structuri de conducere și obligația de a rezolva aceste situații”, a precizat primarul Vasile Tofan în cadrul întâlnirilor cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari. De cealaltă parte, reprezentanții locatarilor dau vina pe faptul că majoritatea restanțierilor sunt persoane cu venituri reduse, în mare parte șomeri și doar în rare cazuri datoriile se adună la persoane cu posibilități financiare peste medie. Președinții asociațiilor declară la unison că, dacă ar exista branșamente individuale, așa cum sunt cele pentru energie electrică și gaz metan, datoriile către ACET ar scădea simțitor. Și în ceea ce privește gunoiul menajer pe care îl produc în locuințe, mulți fălticeneni „uită” că trebuie plătită factura pentru colectarea, transportul și depozitarea sa. De la cetățeni, Goscom, societate care prestează servicii de salubritate, are de încasat pentru serviciile prestate 316.530,49 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: