Voluntariat în sprijinul semenilor

Organizația nonguvernamentală Habitat pentru Umanitate Rădăuți a găzduit pe parcursul ultimelor două săptămâni trei grupuri din voluntari atât din țară, dar și din SUA, am aflat de la Viviana Huțuleac, manager comunicare și voluntari din cadrul organizației.
 

Două grupuri a câte 15 voluntari au fost din partea companiei farmaceutice Pfizer. Primul grup a voluntariat, în perioada 12-15 iunie, iar al doilea în perioada 19-22 iunie; în cel de-al doilea grup s-a aflat și Stanley Mendonca, country manager al Pfizer România. În afara faptului că cele două grupuri de voluntari au muncit alături de viitoarele familii partener Habitat, compania far-maceutică Pfizer a sponsori-zat și construcția a trei case. Un alt grup de voluntari care a ajutat familiile selectate să își construiască o locuință decentă și sănătoasă a fost reprezentat de un grup Global Village din SUA. Membrii săi au participat ca voluntari pe șantierul Habitat pentru Uma-nitate Rădăuți în perioada 16-25 iunie, dar au făcut și o donație filialei, pentru a ajuta și ei la construcția următoare-lor case. Cei 9 voluntari din cadrul acestui grup lucrează în diferite domenii; ei și-au sacri-ficat o parte din vacanța lor pentru a putea să îi ajute pe cei ce au nevoie de o locuință. Un aspect important pe care cele trei grupuri de voluntari le-au demonstrat este faptul că, înainte de toate, sunt oa-meni și le pasă de viitorul se-menilor lor – a mai spus Vivia-na Huțuleac. Începând cu 1 ia-nuarie 2008, în afară de construc-ția de locuințe noi, Habitat pen-tru Umanitate execută și lucrări de renovări și reparații la locu-ințele proprietate personală. Depuneri de cereri se fac la sediul din strada Bogdan Vodă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: