Fostul șef al IPJ, Gheorghe Neamțu, ia locul lăsat liber de comisarul de mediu destituit – Adrian Cășuneanu

Dl Cășuneanu, ex-șeful (cercetat de DNA) desființatului Comisariat Regional de Mediu, a fost destituit din funcția publică pe care o ocupa în cadrul Comisariatului Județean de Mediu pe 3 martie 2008
 

Locul fostului comisar-șef al Comisariatului Regional de Mediu, Adrian Cășuneanu, care, după desființarea postu-lui pe care l-a deținut a fost trecut pe o funcție de simplu comisar în cadrul Comisaria-tului Județean de Mediu Su-ceava, este luat de Gheorghe Neamțu, ex-consilier juridic în cadrul Comisariatului Regional și fost șef al Inspecto-ratului de Poliție Județean Su-ceava. Declarația aparține șe-fului interimar al Comisaria-tului Județean al Gărzii de Me-diu Suceava, Constantin Harasim, care a precizat ieri, într-o conferință de presă, că postul a rămas vacant din 3 martie 2008, dată la care Adrian Cășuneanu a semnat decizia Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu de destituire din funcția publică pe care o ocupa. Reamintim că, în baza HGR nr. 1224 din 2007, Comisaria-tul Regional Suceava al Găr-zii de Mediu a fost desființat, șeful acestuia, Adrian Cășu-neanu, fiind transferat la Co-misariatul Județean. Pe seama Cășuneanu, DNA a făcut cercetări pentru abuz în serviciu în legătură cu achizi-ționarea sediului celor două comisariate de la Suceava, existând suspiciuni legate și de comandarea și achiziționa-rea costumelor pentru comi-sarii de mediu. De asemenea, Adrian Cășuneanu era bănuit că ar fi „luat o parte” din sala-riile legale de merit de 20% ale comisariatelor județene și a transferat-o la Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu, personalului acestuia dân-du-i-se, contrar legii, stimu-lente de până la 30 – 40% din remunerația de bază. De la desființarea Comisariatului Regional de Mediu și până în prezent, noul comisar Gheorghe Neamțu a lucrat la Comisariatul Județean de Mediu Maramureș. Potrivit comisarului-șef județean sucevean Constantin Harasim, având în vedere pregătirea și experiența profesională, dl Gheorghe Neamțu va avea grijă de cazurile de încălcare a legislației de mediu care intră sub incidență penală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: