În cadrul Anului european de dialog cultural

Două asociații din Italia, cu spectacole la Fălticeni și Rădăuți

În cadrul Anului european de dialog cultural 2008 și cu prilejul Zilelor Rădăuțiului, reprezentanți ai Asociației Culturale “Bucovina”, a românilor din Torino și ai ARCI, o asociație italiană tot din Torino, vor fi prezenți în județ cu câteva manifestări culturale. Potrivit dlui Vasile Pătrăuceanu, din Arbore, care ține legătura cu Asociația “Bucovina” prin președintele său, dna Simona Amariței, cei din Italia se vor întâlni la noi și cu reprezentanții Asociației Italienilor din România.
 

Miercuri, la ora 17, la Mu-zeul “Ion Irimescu” din Fălti-ceni, vor concerta la chitară clasică muzicienii italieni Giorgio Mirto și Victor Villa-dangos. Joi seara, de la ora 19, la Biblioteca “Tudor Flondor” din Rădăuți, regizoarea de film Giulia Fenu va prezenta un film documentar, ea având și o expoziție de fotografie, la Muzeul Etnografic. Vineri, la ora 13, la Galeria de Artă din localitate, va fi vernisată o expoziție de pictură cu circa 30 lucrări realizate de Anna Madria. După vernisajul a-cesteia va urma un altul, în același loc, fiind vorba de expoziția de caricatură a Simonei Amariței. Din aceeași delegație face parte și grupul italian de muzică etnică Brigata Torchemada, care va avea mai multe spectacole. Oaspeții vor fi prezenți la Rădăuți începând de astăzi, ei având întâlniri cu primarul și oficialitățile locale. Joi vor face un tur al mănăstirilor Su-cevița, Moldovița, Voroneț, Arbore, vineri vor vizita mu-zeele din municipiul Suceava, iar sâmbătă vor merge la Mănăstirea Putna.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: