Potop peste Vatra Moldoviței, Moldovița, Iacobeni și Izvoarele Sucevei

Apele au rupt la Ulma doi stâlpi de joasă tensiune și 400 de gospodării au rămas fără energie electrică
Locuitorii mai multor sate din județul Suceava au avut de înfruntat, vineri după-amiază, furia apelor, a descărcărilor electrice și a vântului.
 

În preajma orei 17, o ploaie torențială, ce a durat aproape jumătate de oră, s-a abătut cu furie asupra comunelor Vatra Moldoviței și Moldovița. Imediat s-au produs scurgeri de apă de pe versanți, pâraiele și-au ieșit din matcă, tabloul destul de înfricoșător fiind completat de puternice descărcări electrice și de vânt puternic. După ce urgia s-a potolit, a fost nevoie de intervenția militarilor de la Detașamentul Câmpulung Moldovenesc și ai Gărzii de Intervenție din Gura Humorului ale ISU, precum și a voluntarilor serviciului pentru situații de urgență din Vatra Moldoviței, pentru degajarea DJ 176, acoperit cu aluviuni pe circa 200 de metri, și pentru scoaterea apei din cel puțin 7 gospodării inundate. Ploi abundente au căzut, în jurul orei 18, și pe raza localităților Iacobeni și Izvoarele Sucevei. Drumul forestier Ploșcii, care face legătura între această din urmă localitate și Ulma, a fost blocat de aluviunile aduse de apă de pe munții Oglinda, izolând cătunul Ghicea, unde sunt amplasate 25 locuințe cu circa 60 persoane, descărcările electrice ducând și la întreruperea curentului electric în aceste gospodării. Torenții de vineri după-amiază au rupt doi stâlpi de joasă tensiune ce susțineau rețeaua electrică care alimentează trei sate din comuna Ulma. Aproximativ 400 de gospodării din satele Lucina, Costileva și Măgura nu aveau nici ieri energie electrică, an-gajații E.ON Moldova lucrând încă la montarea de noi stâlpi și la reluarea serviciului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: