Arsenal de bombe „recoltat“ din curtea unui sucevean

Pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava au fost chemați, sâmbătă după-amiază, la locuința unui sucevean care, săpând în curte, a dat de un proiectil suspect. Cumincior și bănuind că nu este recomandat să pună mâna pe el, Doru Leonard N. a sunat specialiștii.
 

Cu mare grijă, militarii au căutat în perimetrul proiectilului și au găsit un întreg arsenal de muniție, ce data din cel de-al Doilea Război Mondial. Să-pând atent mai bine de 4 ore, pirotehniștii au descoperit 11 proiectile explozive – calibru 76 mm, un proiectil – calibru 45 mm, o bombă explozivă de aruncător – calibru 82 mm, un ampenaj bombă explozivă – calibru 120 mm și două bucăți corp proiectil de artilerie, muniția reprezentând un real pericol pentru necunoscători. Militarii au ridicat și transportat materialele explozive cu autospeciala pirotehnică, depozitându-le în condiții de siguranță, pentru a fi detonate ulterior. După ora 18, suce-veanul putea călca în siguranță prin curte, pericolul fiind deja îndepărtat până la acea oră.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: