Starea lucrărilor la DE 576

„Un drum european de o importanță deosebită a ajuns să fie modernizat cu sfoara și hârlețul”

Alexandru Băișanu s-a întâlnit, ieri, cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, cu care a discutat despre situația lucrărilor la modernizarea E 576, care sunt mult întârziate. În urma analizei făcută împreună cu ministrul, s-a decis să fie studiate contractele cu firmele care au câștigat licitațiile de execuție, existând riscul să li se rezilieze contractele în condițiile în care acestea nu respectă graficul de lucrări stabilit.
 

Băișanu a mai anunțat că a solicitat ca instituțiile din județ să verifice dacă firmele care execută lucrări pe acest drum respectă toate normele legale în vigoare. Prefectul a arătat că deși licitațiile pentru lucrările de execuție au fost câștigate de firme mari din Europa, în fapt, ele sunt executate de societăți locale, subcontractante, care nu dețin nici mână de lucru calificată și nici utilajele necesare unei asemenea investiții. „Lucrările sunt făcute cu subcontractanți de mâna a șaptea, care nu au utilaje și nici personal calificat. Un drum european de o importanță deosebită a ajuns să fie modernizat cu sfoara și hâr-lețul”, a informat Băișanu. El a subliniat că este „inadmi-sibil” ca firme mari din Europa, care au câștigat astfel de licitații, să vină în țară, „cu o geantă diplomat și un pix”, iar lucrările să fie executate de firme care nu au capacitatea să le facă. Lucrările de modernizare a drumului european E 576, care asigură legătura între Moldova și Ardeal au început în 2004 și urmau să fie finalizate la 30 noiembrie 2007. Acestea presupun crearea unui profil adecvat pentru un drum de viteză și constau în lărgirea carosabilului, cu două benzi la urcarea pantelor și cu benzi de acostament, precum și lărgirea și modernizarea tuturor podurilor de pe traseu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: