O administratoare de firmă riscă între 3 și 15 ani pentru emiterea unui cec fără acoperire

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a început, la propunerea IPJ Suceava, urmărirea penală față de P.S., de 48 ani, din Vatra Moldoviței, pentru săvârșirea infracțiunilor de „emitere de cec fără a avea la tras disponibil suficient” și „emiterea unei file cec cu dată falsă sau căreia îi lipsește unul din elementele esențiale”.
 

În sarcina învinuitei s-a reținut aceea că, în calitate de administrator la o societate comercială, în data de 06.11.2006 ar fi emis o filă cec în favoarea unei societăți din Fălticeni, pentru achitarea de mărfuri în valoare de 20.016,99 lei, fără a avea suficient disponibil la tras, la momentul emiterii cât și ulterior, la introducerea acesteia spre decontare. Administratorul a mai emis 5 file de cec în favoarea altor societăți comerciale, fără a le completa cu elementele esențiale prevăzute de Legea 59/1934. Puse cap la cap, infracțiunile de care se face vinovată M. S. îi configurează acesteia, în instanță, o pedeapsă nu tocmai ușoară, echivalentă cu cea dată pentru furt calificat: între 3 și 15 ani de închisoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: