Concurs hipic național

2008, an de cotitură pentru Herghelia Rădăuți

Herghelia are o istorie încărcată, fiind înființată în anul 1792, de austrieci
Clubul Hipic Romsilva și Herghelia Rădăuți, în colaborare cu Federația Ecvestră Română, organizează a IX-a ediție a concursului „Cupa Bucovinei – Romsilva” în perioada 27-29 iunie. La sfârșitul săptămânii ne vom putea bucura participând, cel puțin ca spectatori, la „Cupa Bucovinei – Romsilva”, un concurs hipic de elită.
 

Herghelia Rădăuți este prinsă în calendarul Federației Ecvestre Române pentru prima dată anul acesta, con-cursul hipic de la sfârșitul săptămânii fiind o etapă în campionatul Național de obstacole. Echipa rădăuțeană este formată din doi copii de 14 ani, care vor participa la proba de călăreți debutanți, și un tânăr de 30 de ani, la o probă de obstacole. De ase-menea, la probele de galop se vor întrece caii din Shagya arab, consacrați în competițiile de viteză. Herghelia Rădăuți și secția acesteia din Mitoc au în componență 313 cai. Performan-țele cu care se pot mândri șefii hergheliei sunt locul II, obținut la un concurs euro-pean de frumusețe, desfășurat în anul 2000 în Ungaria, dar și două locuri III și IV la un concurs de galop, desfășurat în luna aprilie a acestui an la Târgu Mureș. Din categoria Herghelia Națională, subvenționați de stat, fac parte 9 armăsari pepinieri, 46 de iepe mame și 62 de armăsari de montă publică. La Rădăuți se mai găsesc și cai din categoriile: tineret, sport-agrement și cabaline disponibile. La competiția națională, vor lua parte elitele sportului hipic românesc. Își vor da concursul 32 de cai, provenind din importante centre sportive din țară, alături de efectivele autohtone. Vineri seară, vor sosi la Rădăuți echipe de la Clubul Sportiv „Felix Oprescu” din Bucu-rești, Depozitul de Armăsari Dumbrava din județul Neamț, Depozitul de Armăsari din Târgu Mureș, Herghelia Jegălia din județul Călărași. La eveniment sunt așteptați și posesori particulari de cai de performanță din județele Sibiu, Iași, Bacău și Sfântu Gheorghe.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI