Rădăuți

Semnături în favoarea Bibliotecii Municipale „Tudor Flondor”

Angajatele Bibliotecii Municipale „Tudor Flondor” din Rădăuți au inițiat o petiție prin care au solicitat susținerea din partea publicului cititor. În petiție se arată că sediul actual al bibliotecii este supus de o perioadă de 3-4 ani „unor hărțuieli judiciare, false și neîntemeiate.
 

Șiretlicuri avocățești, interpretări eronate, dictate de bunul plac al unor indivizi puși pe acumulare de spații locative centrale au transferat în planul justiției soarta unei instituții de cultură. Menționăm că, în anul 1990, ministrul culturii Andrei Pleșu a dat o adresă prin care atrage atenția să se ia toate măsurile pentru ca toate spațiile instituțiilor și așezămintelor de artă și cultură să fie folosite în scopul desfă-șurării normale a activității acestora și nu pentru organizarea de către persoane particulare a unor manifestări artistice (inclusiv programe video) care realizează pe această cale câștiguri personale. În acest context, rugăm ca prin semnătură să confirmați dacă nu sunteți de acord ca Biblioteca Municipală «Tudor Flondor» să fie evacuată și în locul ei să fie amenajat un bar”. Până la această dată s-au strâns aproximativ 600 de semnături în favoarea bibliotecii. Reamintim că omul de afaceri Arcadie Plămadă a revendicat o parte importantă din spațiul bibliotecii, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a respins la data de 21 iunie acțiunea formulată de Primăria Rădăuți, care aducea argumente pentru păstrarea așezământului de cultură în forma actuală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: