„Dezvoltarea internetului (…) a generat extinderea nepermisă și aproape necontrolabilă a unor adevărate rețele virtuale malefice

Eurodeputatul PSD sucevean Cătălin Nechifor a fost desemnat să stabilească po-ziția socialiștilor europeni din cadrul Comisiei pentru bugete a Parlamentului European privind propunerea de decizie a PE și a Consiliului UE referitoare la un program comunitar multianual pentru protecția copiilor care utilizează internetul și alte tehnologii de comunicare.
 

O decizie în acest sens a fost luată la ședința de luni seara a Comisiei pentru bugete a cole-gislativului Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al eurodeputatului. Acesta a ară-tat că, în urmă cu 15 ani, ni-meni nu putea anticipa o ase-menea dezvoltare a tehnolo-giilor de comunicare, care să conducă în prezent la extin-derea cybercriminalității și multiplicarea surselor de informație cu caracter violent, rasist, xenofob și care promovează terorismul la scară mondială. „Dezvoltarea internetului, apariția tehnologiei GSM și a serviciilor de tip SMS și MMS, precum și comercializarea pe scară largă a telefoanelor mobile dotate cu cameră foto și video au generat extinderea nepermisă și aproape necontrolabilă a unor adevărate rețele virtuale malefice, care au drept țintă copiii și adolescenții”, a declarat Nechifor. Eurodeputatul socialist consideră că Parlamentul European și Consiliul UE trebuie să protejeze grupurile-țintă vulnerabile, fiind necesară alocarea de resurse financiare, la dispoziția statelor membre, precum și definirea pro-gramelor multianuale pentru protecția în utilizarea inter-netului și a celorlalte tehno-logii de comunicare. „În câțiva ani, copiii și adolescenții de astăzi vor deveni cetățeni europeni cu drepturi depline. Iată de ce trebuie făcute toate demersurile pentru ca valorile europene pe care le promo-văm împreună de jumătate de secol să poată fi duse mai de-parte”, a mai spus Cătălin Ne-chifor. Programul comunitar mul-tianual privind protecția copi-ilor care utilizează internetul și alte tehnologii de comuni-care își propune, printre alte-le, promovarea unui mediu “curat” pe internet, sensibi-lizarea publicului larg cu pri-vire la existența acelor rețele virtuale malefice, reducerea conținutului ilegal – care pro-movează violența, xenofobia, rasismul și terorismul, pre-cum și realizarea de schim-buri a celor mai bune practici în lupta împotriva cybercri-minalității. Raportul privind acest program multianual, e-laborat de eurodeputatul Ro-berta Angelilli, va fi votat, cel mai probabil, în sesiunea ple-nară din octombrie 2008.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: