Buteliile din lanul de secară

Pavel S., de 61 ani, din comuna Hânțești, a reclamat la postul de poliție local faptul că în noaptea de 23/24 iunie, persoane necunoscute i-ar fi sustras dintr-un rastel metalic aflat în curtea locuinței, șase butelii goale, prejudiciul fiind de 780 de lei.
 

Polițiștii au demarat o anchetă de urgență, care a dus la identificarea autorilor. Ei sunt Petru B., de 26 ani, și Ionuț P., de 21 ani, ambii din localitate. La audieri, aceștia au recunoscut că au furat cele 6 recipiente metalice, declarând că le-ar fi ascuns într-un lan de secară. Cu ocazia cercetării la fața locului, buteliile sustrase au fost găsite acolo unde au indicat autorii. Acestea au fost restituite părții vătămate. Polițiștii au considerat că în-vinuiții pot fi cercetați în stare de libertate. Pentru comiterea infracțiunii de furt calificat pedeapsa prevăzută de art. 209 C. pen. este închisoarea de la 3 la 15 ani, însă, dat fiind faptul că paguba a fost recuperată, iar autorii – cooperanți cu organele de anchetă, bașca amănuntul, esențial în derularea urmăririi penale, că gradul de pericol social al faptei este redus, e foarte posibil ca cei doi să se aleagă cu o sancțiune administrativă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: