Proba orală la română, prima zi

Promovare de 99% și 1105 note de 10

Ministerul Educației a trimis ieri o notă inspectoratelor școlare județene, dispunând să ia toate măsurile pentru ca temperatura ridicată de afară să nu afecteze desfășurarea normală a bacalaureatului. Inspectorul general-adjunct al IȘJ Suceava, Vasile Monacu, a declarat, tot ieri, că s-a deplasat în mai multe centre de examen din municipiul Suceava și din județ constatând că s-au creat condiții pentru ca Bac-ul să se desfășoare “normal”.
 

“Am precizat președinților și membrilor comisiilor de bacalaureat să aibă grijă ca sălile în care se desfășoară examenul să fie ventilate și aerisite dimineața și seara, să se asigure apă potabilă sau minerală, după posibilități, și pentru cei care așteaptă afară să intre la examen. De aseme-nea, s-a recomandat ca proba de educație fizică, ce poate crea probleme dacă tempera-tura e ridicată, să se desfășoare în sala de sport, dacă nu, să înceapă la ora 7 dimineața. Proba orală la limba și literatura română s-a încheiat ieri în cele 20 de centre de examen din județ, tot fără probleme deosebite, la fel ca în prima zi. La două centre de examen, cele de la CN “Petru Rareș“ și de la Colegiul Economic “Di-mitrie Cantemir”, președinții comisiilor nu s-au prezentat, astfel că, potrivit metodolo-giei, sarcinile lor au fost preluate de vicepreședinți. Potrivit șefului IȘJ Suceava, Petru Carcalete, întrucât președinții sunt numiți de MECT, acesta a fost informat despre situație, urmând să decidă dacă va numi alți președinți sau vor rămâne pe poziție vicepreședinții. Rezultatele centralizate la încheierea primei zile arată un indice de promovare de 99%. Pentru prima zi a oralului la română s-au înscris 3684 can-didați, au fost prezenți 3664, fiind doar 2 nepromovați. S-au obținut note foarte bune, 1105 candidați fiind notați cu 10, 880 cu note cuprinse între 9 și 9,99, 701 cu note de 8-8,99, 562 cu 7-7,99, 282 cu 6-6,99 și doar 132 cu 5-5,99.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: