Construcțiile ridicate pe spațiile verzi sunt vânate de către comisarii de mediu

Măsura vine pe fondul degradării zonelor verzi din localități, ca urmare a dezvoltării economice și comerciale
La începutul lunii iulie, comisarii județeni de mediu vor declanșa un control tematic axat pe verificarea legalității construcțiilor executate în zonele amenajate ca spații verzi.
 

Potrivit șefului Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Constantin Harasim, acțiunea se va desfășura timp de o săptămână, în colaborare cu lucrătorii Inspectoratului de Poliție Județean și Poliției Comunitare, scopul acesteia fiind evidențierea modului în care sunt respectate reglementările privind administrarea zonelor verzi și a spațiilor urbane. Măsura vine pe fondul degradării zonelor verzi din localități, ca urmare a dezvoltării economice și comerciale, și vizează îmbunătățirea factorilor de mediu și a calității vieții. Potrivit legii, autoritățile administrației publice locale au obligația de a asigura din terenul intravilan o suprafață de spațiu verde de minim 20 de metri pătrați pe locuitor până în 2001 și de 26 de metri pătrați pe locuitor până în 2013. În acest scop, primăriile trebuie să întocmească programe cu etapele de ducere la capăt a respectivului deziderat, cu indicarea termenelor intermediare. Actele normative în vigoare prevăd că schimbarea destinației terenurilor amenajate ca spații verzi, reducerea ori strămutarea acestora este interzisă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI