Bacalaureat

Prima zi s-a încheiat fără incidente

Luni și marți, absolvenții de liceu susțin proba orală eliminatorie la limba și literatura română a examenului de bacalaureat, prima zi debutând fără incidente. În Suceava s-au organizat 20 de centre de examen, cărora le-au fost arondate 43 unități școlare liceale de stat și particulare și 6 centre zonale de evaluare.
 

Centrele de evaluare sunt la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul Agricol Fălticeni, Grupul Școlar „Andronic Motrescu” Rădăuți, Grupul Școlar Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc. Pentru această sesiune de bacalaureat s-au înscris 6.909 candidați. Un candidat netransportabil va susține examenul la domiciliu, el cerând aprobare de la Comisia Județeană de Bacalaureat pentru susținerea probelor acasă. Pentru absolvenții cu deficiențe de auz și vorbire de la Grupul Școlar Bivolărie au fost asigurate condițiile speciale de examen prevăzute de metodologie (interpret). Comisia Județeană de Bacalaureat a înregistrat și 12 cereri din partea unor candidați, absolvenți din seriile anterioare, care au solicitat recunoașterea rezultatelor la probe-le promovate în sesiunile anterioare de bacalaureat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: