La Spitalul din Strasbourg

O treime din medici sunt români

O treime din medicii care lucrează în Spitalul din Strasbourg și-au făcut studiile în România, a declarat recent, la Suceava, președintele Colegiului Medicilor din România, prof. Vasile Astărăstoaie. Domnia sa a mai precizat că medicii români care profesează în străinătate au început să se organizeze.
 

Astfel, în Marea Britanie există Asociația medicilor români, condusă de doi medici români care au absolvit la Iași, dr. Victor Țurcanu, profesor de imunologie, și dr. Tudor Toma, specialist în pneumoftiziologie. Președintele CMR a mai precizat că și în Franța se organizează în acest moment Asociația Medicilor Români din Franța, fiind 931 de medici înscriși. Centrul va fi Strasbourg, 82 de medici din România lucrând în prezent în spitalul de acolo. Prof. Vasile Astărăstoaie a fost prezent la sfârșitul săptămânii trecute la Conferința Națională de Medicină de Familie, ediția a V-a.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: