Încep probele orale la bacalaureat

Bacalaureatul 2008 începe astăzi în județ, în cele 20 de centre de examen, cu proba orală la limba și literatura română, fiind înscriși 6909 absolvenți de clasa a XII-a din seria curentă. Potrivit regulamentului, la probele orale, candidații intră în sala de examen în ordinea afișată (respectându-se ora prevăzută pentru fiecare grupă), pe baza documentului de identitate și a fișei individuale în care vor fi trecute notele.
 

La probele orale, candidatul extrage un bilet și primește hârtie ștampilată pentru ciornă, având dreptul la un al doilea bilet, caz în care nota va fi scăzută cu un punct. Probele orale sunt eliminatorii, candidatul care a obținut o notă sub 5 sau nu s-a prezentat la o probă orală fiind declarat “respins”, respectiv „neprezentat” la examenul de bacalaureat și nu mai participă la probele următoare. Pe 25-26 iunie va avea loc proba orală la limba modernă, pe 27 iunie – proba scrisă la română. Urmează, pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului, pe 2 iulie – o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, pe 3 iulie va fi proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: