Poliția găsește întotdeauna soluții

Din trei cazuri de furturi cu autori necunoscuți, unul a fost rezolvat

Compartimentul „Furturi” din cadrul Judiciarului IPJ Suceava are în lucru 3 cauze cu autori necunoscuți. În data de 20.06.2008, cel mai probabil în jurul orei 8, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în interiorul unui chioșc de ziare din municipiul Rădăuți, de unde au sustras mai multe bunuri. „Operațiunea” s-a derulat în următorii pași, ne-au informat polițiștii: scoaterea unei bucăți de tablă din spatele chioșcului, pătrundere, furt.
 

Patronul a reclamat lipsa unor cartușe de țigări, gume de mestecat, bani și… reviste, prejudiciul ridicându-se la 600 de lei. Misiunea oamenilor legii s-ar zice, la prima vedere, e îngreunată de amănuntul, rar întâlnit, în cazuri de furturi de gen, al sustragerii de reviste, ceea ce ar lărgi foarte mult cercul de suspecți (de regulă, autorii sunt indivizi neinstruiți, care nu dau două parale pe astfel de bunuri, preferând marfa care se vinde ușor sau care le satisface pe loc nevoia care i-a împins la furt, preponderent fiziologică – foame, sete), însă întotdeauna există soluții, spun tot polițiștii. În noaptea de 20/21 iunie, în municipiul Suceava, s-a produs un alt furt, persoane necunoscute pătrunzând într-o locuință aflată în construcție și furând o cositoare mecanică. Prejudiciul se ridică la circa 300 euro. Persoane necunoscute au pătruns și în locuința Elenei M., din Mănăstirea Humorului, de unde au sustras dintr-un dulap suma de 500 lei, bijuterii din aur și două haine din piele. Prejudiciul, afirmă proprietara, se ridică la 1500 de lei. Spuneam, mai sus, despre faptul că întotdeauna există soluții în identificarea autorilor unui furt. Polițiștii au avut dreptate, pentru că ieri dimineață, în jurul orei 7, pe raza orașului Siret, a fost descoperit de către o patrulă în misiune Costel B., de 23 ani, din comuna Umbrărești, județul Galați, ce avea asupra sa două sacoșe pline cu țigări. Cel în cauză a recunoscut că a sustras țigările dintr-un chioșc de pe raza municipiului Rădăuți, cu intenția de a le vinde în orașul Siret. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: