Debut îngrijorător de sezon

Turiștii ocolesc Bucovina

Numărul turiștilor care au vizitat mănăstirile bucovinene în prima lună de sezon este cu 15% mai mic comparativ cu anul trecut > Imaginea negativă a românilor promovată de presă, i-a determinat pe italieni să anuleze rezervările făcute la hotelurile din Gura Humorului și Vatra Dornei
 

Mănăstirile din Bucovina, dar și frumusețea peisajelor par să nu-i mai intereseze pe turiștii străini. Potrivit spuselor șefului Biroului de Informare Turistică din cadrul Consiliului Județean Suceava, dl Claudiu Brădățan, numărul turiștilor care au vizitat Bucovina în prima lună de sezon este cu 15% mai mic comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Unul dintre motivele pentru care turiștii din țară și din afară privesc cu reținere petrecerea timpului liber în județul Suceava rămâne situația deplorabilă a drumurilor județene și a căilor de acces către cele mai im-portante obiective turistice. “În prima lună de sezon am înregistrat un număr de turiști cu 15% mai mic comparativ cu anul trecut. Una dintre cauze rămâne situația D.N.17. O altă cauză ar fi comportamentul turiștilor, care se schimbă, migrând în extrasezon, având în vedere modificările climatice, mai exact verile din ce în ce mai calde”, ne-a declarat dl Brădățan. Domnia sa susține, de asemenea, că publicitatea negativă făcută românilor, promovată de presa italiană, i-a determinat pe turiștii italieni să renunțe la a mai petre-ce concediile în Bucovina. “Mai multe grupuri de turiști italieni au anulat rezervările făcute la hoteluri din Gura Humorului și Vatra Dornei. Cauza este imagi-nea negativă promovată de presă, mai accentuat în ultimele două luni. De remarcat este faptul că numărul turiștilor la nivel de țară a crescut anul trecut cu 24%, însă în Bucovina numărul acestor turiști stagnează de 4 ani, cu toate că s-a dublat numărul de paturi. Cu alte cuvinte, avem mai multe locuri de cazare, dar același număr de turiști”, a precizat șeful Biroului de Informare Turistică Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: