Asociația Pro Democrația – Clubul Suceava

Pe data de 26 mai 2007, Consiliul Județean Suceava, Asociația “Blijdorp” Belgia, Asociația “Blijdorp” România, Clubul Rotary Suceava – România, Clubul Rotary Geldern – Germania, Club Rotary Aalst – Nord – Belgia au pus bazele unei cooperări internaționale, asupra a trei proiecte, și furnizează fonduri de 100.000 euro pentru dezvoltarea serviciilor de recuperare a persoanelor cu dizabilități la Blijdorp Suceava.

Documentul de subvenție pentru transferul bunurilor ce fac parte din subsidiul parțial 60845 a Fundației Rotary a fost semnat de Asociația “Blijdorp” România, Asociația “Blijdorp” Belgia, Rotary Club Aalst Nord – Belgia, Rotary Club Geldern – Germania și Rotary Club Suceava – Bucovina. Aceste bunuri fac parte dintr-un proiect extins la Asociația “Blijdorp” România, pentru un centru de zi pentru tineri cu dizabilități mentale și fizice, valoarea acestui de-al treilea proiect este de 37.500 euro. Suportul total din partea Rotary pentru Asociația “Blijdorp” Suceava este de aproximativ 100.000 euro. Mijloacele de finanțare ale proiectului sunt rezultatul unor inițiative locale diferite de participarea cluburilor Rotary. De exemplu: Rotary Club Aalst Nord a organizat un mare concert în anul 2006 cu peste 1500 de participanți, printre care ministrul aface-rilor externe din Flanders (Belgia) și ambasadorul român în Belgia, dl Ion Jinga, și o delegație a Asociației “Blijdorp” Suceava, Asociația “Blijdorp” Belgia. Odată cu participarea cluburilor Rotary și a Asociației “Blijdorp” Belgia, prin această inițiativă, se dorește introducerea unui model de cultură a îngrijirii și o cunoaștere a acesteia conform ultimelor standarde, întipărite în societatea românească. Cu sprijinul Fundației “Vodafone” România, reprezentată prin dna Elena Șerban, a fost achiziționat un microbuz Mercedes 18 + 1 locuri destinat transportului persoanelor cu nevoi speciale, microbuz care a fost echipat pentru utilizarea sa de către copiii cu dizabilități; fundația a achitat și cheltuielile privind înmatricularea autovehiculului, suma totală fiind de 60000 euro. Asociația “Părinților cu Copii cu Nevoi Speciale” Suceava, reprezentată prin Eugenia Hodoroabă, președinte, a contribuit la finalizarea acestui proiect cu suma de 7.500 euro și numeroase activități de voluntariat, din care 3.000 euro provin de la OSRAM – România. Adresând calde mulțumiri tuturor factorilor care au contribuit la materializarea acestui proiect – Asociația “Blijdorp” Belgia, Asociația “Blijdorp” România, Consiliul Județean Suceava, Consiliul Local Suceava, Rotary Club Suceava, Rotary Club Aalst Nord – Belgia, Rotary Club Geldern – Germania, Asociația “Părinților cu Copii cu Nevoi Speciale” Suceava, Fundația Umanitară “O Nouă Viață” Siret, Vodafone România, Fundația Umanitară “Cristos pentru România” Suceava – anunțăm deschiderea oficială a Serviciului de zi pentru tineri din cadrul Centrului de zi “Blijdorp” România, în data de 20 iunie 2008, ora 9. GHEORGHE STRATON, Director executiv