Din luna august

Computerul va da amenzi pe DN 2

În cel puțin două luni de zile, DN 2, pe toate cele 3 tronsoane în care a fost împărțit de polițiștii rutieriști (Drăgușeni – Bunești, Cumpărătura – Grănicești și Grănicești – Siret) va avea un performant sistem de supraveghere radar, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă a IPJ Suceava (la care au participat și conducerile ARR Suceava, IȘJ Suceava și CN Drumuri Naționale Suceava), cms.-șef Romeo Butnariu, șeful SPR Suceava. Domnia sa a precizat că implementarea dispozitivelor, care se va face de către o firmă care a avut succes în acest sens și în județul Cluj, este absolut necesară, ca factor esențial de preîntâmpinare și reducere a accidentelor rutiere.
 

„Pe DN2, în perioada 01.01.2007-31.12.2007, respectiv 01.01.2008-31.03.2008, s-au înregistrat 35 accidente grave, soldate cu 15 morți, 25 răniți grav și 14 răniți ușor. Principalele cauze generatoare ale acestora sunt viteza neadaptată la condițiile de drum (12 accidente grave soldate cu 4 morți, 12 răniți grav și 5 răniți ușor) și traversarea neregulamentară a pietonilor (5 accidente grave soldate cu 4 morți și un rănit grav), depășire neregulamentară (5 accidente grave, soldate cu 3 morți, 3 răniți grav și 3 răniți ușor)”, a declarat cms.-șef Viorel Onea, adjunct al șefului IPJ Suceava. Sursele citate ne-au declarat că radarele, ultraperformante, vor fi supervizate de un dispecerat deservit de operatori specializați și că procesele-verbale vor fi întocmite automat de sistemul computerizat al device-ului (semnătura va fi, totuși, a șefului SPR Suceava), dotat și cu funcție de „împlicuire“. Rămâne, însă, la latitudinea autorităților locale prin care trece DN 2 să angajeze un parteneriat cu firma respectivă, în vederea stabilirii procentului din amenzi ce va reveni prestatorului de servicii. În momentul de față, societatea percepe pentru județul Cluj circa 70% din valoarea acestora, cuantum care îi acoperă toate cheltuielile. Așadar, cei care vor călca pe bec, apăsând prea tare pedala accelerației pe DN 2, trebuie să se aștepte ca amenzile, însoțite de fotografii și furnizate de computer, să le vină acasă, în plic, cu… cel puțin aceeași viteză pe care au avut-o în momentul încălcării Codului rutier.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: