Se poate face baie în ștrandul de la Ițcani

OJPC a dat „OK”-ul pentru calitatea apei din bazin și pentru serviciile din complex > Din 54 de piscine și locuri de joacă controlate de inspectori, s-a lăsat cu amenzi la doar 4 dintre ele
Sucevenii pot merge liniștiți să se bălăcească în apa ștrandului de la Ițcani. Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava și-a dat girul asupra calității apei și a unor servicii din complex, care, din punctul de vedere al acestei instituții, sunt în regulă.
 

„Ștrandul care deservește municipiul Suceava (Ițcani) este conform utilizării în bune condiții de către cetățeni. Astfel, apa corespunde normelor de calitate conform standardelor în vigoare, se respectă ritmul de primenire, de spălare și dezinfectare a bazinelor, există anexele obligatorii: vestiare, dușuri, grupuri sanitare, există avertizoare de adâncime”, scrie în comunicatul trimis de OJPC. Controalele făcute de inspectorii instituției au identificat însă câteva nereguli la câteva bazine de înot ale unor pensiuni din zonele Gura Humorului și Sucevița. Dacă n-au fost comentarii în ce privește calitatea apei, în aceste locuri n-a fost găsit afișat regulamentul cu măsurile de igienă ce trebuie respectate de turiști și nici avertismente de adâncime a apei din piscine. Controalele OJPC au vizat și respectarea legislației în domeniu de câtre administratorii locurilor de joacă din Suceava. S-a constatat că lipsesc avertizoarele cu privire la vârsta copiilor ce se pot juca acolo, limitele de vârsta între care copiii trebuie însoțiți de adulți, interdicții, contraindi-cații, lipsind, de asemenea, afi-șarea telefoanelor de urgență. Verificările au fost vizate în total 54 de obiective, OJPC având temei să dea amenzi în doar 4 cazuri, semn că administratorii de piscine și locuri de joacă din județul Suceava sunt sensibili la legislația privind protecția consumatorilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: