PSD Suceava 2020

Meseria de domn…

Lucru de… 5(cinci) cincinale în meseria de presar. Bravos! Și pe vremea comunistă, eream la post. Și, acu, uu, pe vreme post-comunistă, new-securistă. Slujesc de anișori buni (și f. b.) Evul Media, da’ tămbălău mai agresiv, tărășenie mai grosieră, rar că văzui, că auzii! În treabă de campaniile preelectorale… Sudalme cu ghiotura, mizerii și prostii cu carul & faetonul, drăcuirea jegoasă a adversarului, prinde orbu (oponentul) scoate-i ochii… Baa, cum văzurăm de ne crucirăm, prin Argeș, moarte de om!?
 

Dumitru Brădățan

Dar, cum lucrurile-fenomenele-ființele urmează și viețuiesc sub semnul polarității, mi s-a dat să cunosc, în Duminica Rusaliilor (cu moșii ei vărateci și cu… zi eminesciană), și ea, tot o duminică cu alegeri, mi s-a dat să întâlnesc – nebănuită, negrăită onoare – un OM. Întreg. Frumos. Cât un DOMN adevărat! Un purtător, un SENOR al simțului bun, suind dintr-o cuceritoare și înălțătoare realizare lăuntrică. De mi s-a șters tooot zațul agonisit în vremile proaste pomenite. Ș-atunci, grație la Cer !, mi-am zis că țărișoara scumpă nu e numai moșia, lati… fundul mitocanilor, miticilor, țațelor și țopârlanilor gălăgioși, iscați la vreme de ceață și abureală-nebuneală (cum fu propicele ’89), ci și spațiul urban al ștaifului, onestității, naturaleții. Po’ să behăie ei cât or behăi, un Gigi, un jmecher de Dragomir, un… cutare vip și viputză de-a momentului (muște de-o zi!, vorba lui Dionisie Areopagitul) – GEABA! O fi fost ea țara, amar de vreme… țară, mai cu toțilea, de niște proști și de niște țărani (țăranii lu’ Nesăraru Dinu), da’ v-o spui pe a dreaptă (și de la obraji): țara geme, în legitim balans, de deșteptăciune, de istețime aleasă, de fler și simț bun. Te uită doar în jur, omule! Mi-au fost de-ajuns, duminică, doar niscai minute cu prințul Șerban Cantacuzino (82 de ani), să văz la cum se mai scrie Historia. Și ALT-FEL! Și zău ! – mi-a venit corazonul la loc. Și, natural, mintea la… căpățână. Și-o spui, atuncilea, pe a dreaptă… Viitor de aur, țara noastră…-i o comoară… În adâncuri în fund…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: