Capitalizarea localităților, numai prin contribuția întregii clase politice

Prefectul a apreciat că promisiunile din campania electorală, privind atragerea de fonduri importante din surse europene, nu sunt decât „gargară”
Prefectul Ștefan Alexandru Băișanu a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că va explica noilor autorități locale alese că este nevoie de capitalizarea autorităților publice locale pentru atragerea fon-durilor europene pe diferite proiecte.
 

El a subliniat că marea majoritate a orașelor și comunelor din județ sunt decapitalizate și nu dețin acel minim de 15% din fonduri, bani necesari pentru confinanțarea marilor proiecte promise. „Va fi greu să se aducă fonduri europene”, a afirmat prefectul, subliniind că este posibilă capitalizarea localităților „dacă întreaga clasă politică din județ își va da mâna”. În ceea ce privește promisiunile privind atragerea de sume foarte mari de bani din fonduri europene, făcute în campania electorală, Băișanu le-a apreciat drept „gargară a proiectelor europene” și a arătat că legislația prevede, „foarte clar”, că pentru atra-gerea acestor fonduri, partea contractantă, fie administrație publică, agent economic sau ONG, trebuie să fie capitalizat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: