„Nu există susținere financiară”

Stela Acatrinei, vicepreședinte al CJ, crede că noua conducere a executivului județean va avea mult de furcă cu promisiunile financiare fără acoperire
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean, Stela Acatrinei, temperează afirmațiile optimiste ale viitoarei conduceri a executivului județean, potrivit cărora, după instalare a acesteia, vor fi achitate toate drepturile lucrătorilor, datoriile din administrația publică, dar și cele din sistemul instituțiilor subordonate.
 

Dna Acatrinei spune că bugetul pe anul 2008 a fost fundamentat încă din iunie 2007, dată la care nu erau intrate în vigoare o multitudine de acte normative pentru care, evident, nu avea cum să se prindă finanțarea activităților reglementate prin acestea. În principal, este vorba despre prevederile privind acordarea tichetelor-cadou, a tichetelor de masă, a primei de vacanță, sporului de grad și sporului de funcție pentru funcționarii publici, precum și despre aco-perirea financiară a dreptu-rilor salariale calculate greșit pentru cadrele didactice, toate creând, în opinia dnei Acatrinei, mari probleme în execuția bugetară. În plus, în buget nu a fost prinsă nici influența evoluției prețurilor la energie, gaze naturale și produsele de bază pentru asistații social și copiii din învățământul special. „La această dată, ne aflăm într-o situație financiară deosebită, în sensul că, la majoritatea unităților bugetare, prin aplicarea acestor acte normative și câștigarea proceselor cu hotărâri definitive ale cadrelor didactice, nu există susținere financiară”, a explicat vicepreședintele PRM al Consiliului Județean, Stela Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: