Drum bun în viață, „ștefaniști”!

Promoția 2008 a Colegiului “Ștefan cel Mare” și-a luat, ieri, rămas bun de la anii de liceu
Promoția 2008 a Colegiului „Ștefan cel Mare” din Suceava și-a luat ieri rămas bun de la anii de liceu, de la profesori și colegi, de la o parte, poate cea mai frumoasă, a vieții lor. La cursul festiv desfășurat, deloc protocolar, în sala mare a Casei Culturii, au participat circa 250 de elevi, profesori, părinți, adulții fiind poate mai emoționați decât adolescenții.
 

Directorul colegiului, Dan Popescu, le-a reamintit absolvenților de valoarea liceului pe care l-au absolvit, marca „Ștefan” fiind una cunoscută și apreciată de mai toate facultățile din țară și de câteva din afara țării. A făcut-o însă neuitând să pomenească și de mulțumirea ce au adus-o mulți dintre elevi profesorilor lor. „Nu de puține ori ne-ați oferit ocazia să ne înălțăm și noi odată cu voi, iar pentru aceasta vă mulțumim”, a spus el în discursul de început. Prin reprezentanți, absol-venții celor 6 clase a XII-a ai Colegiului „Ștefan cel Mare” au lăsat, fiecare, un cuvânt de „la revedere”, pentru că, ba-lansându-se încă pe puntea dintre „este” și „va fi”, stu-denții de mâine au lăsat loc de întoarcere spre școala ce i-a modelat patru ani, poate de-finitiv pentru structura lor de mâine, ca oameni și profe-sioniști. În timp ce pe un ecran au rulat fotografii cu scene din timpul celor 4 ani de școală, tinerii au avut câte o frază de mulțumire pentru fiecare cadru didactic care i-a „în-semnat”, rostindu-se cuvinte politicoase, dar și pline de o emoție reală, sinceră, pentru profesorii ce au însemnat ceva mai mult pentru ei. „Mă bucur că am ajuns la final și astfel o să putem arăta, acolo unde vom merge fiecare dintre noi, ce înseamnă cu adevărat un produs de Ștefan. Spiritul Colegiului, profesorii au pus pentru totdeauna amprenta pe noi. Nu din cuvinte le vom putea mulțumi vreodată, ci numai reușind în viață”, au fost cuvintele unui absolvent. Au vorbit apoi diriginții, despre misiunea începută în clasa a IX-a, cu niște copii prea speriați de pe holurile maies-tuoase și numele „grele” ale unor dascăli celebri și care se va termina curând. O ultimă ceremonie, sim-bolică, a fost cea a predării „cheii” Colegiului, din partea absolvenților către elevi de clasa a XI-a, cu misiunea de a o ține în cinste și siguranță, încă un an. Între timp, promoția 2008 de la „Ștefan cel Mare” va benchetui puțin, pentru că peste două săptămâni încep examenele de Bacalaureat, apoi admiterea la facultate și, mai apoi…, ”Drum bun în viață, «ștefaniști»!”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI