Unde dragoste nu e…

Recent, țiganii din Italia, dintre care o mare parte provin din România, s-au adunat în centrul Romei pentru a protesta asupra modului inuman în care sunt tratați. Ieri dimineață, o pirandă, conațională de-a noastră, se agita în fața camerelor de luat vederi, declarând pentru un post central de televiziune că nu vine în România pentru că, aici, se moare de foame. S-o creadă ea sau străinii care nu cunosc realitatea și ne consideră pe toți o nație de răufăcători! La Cajvana, Milișăuți sau în alte localități din județul nostru se plătește peste 500.000 de lei vechi, plus mâncare, țigări și chiar băutură pentru o zi la coasă sau de prășit. Credeți că mulți romi se aruncă să rupă coasele ori sapele? Nici vorbă. Majoritatea vor ajutor social, ciordeală, bani fără muncă.
 

Din acest motiv, în Italia s-a declanșat un adevărat război împotriva lor, iar, nu de mult, când o țigancă româncă, de 16 ani, a încercat să fure dintr-o casă, de la marginea orașului Napoli, o fetiță de 6 luni, un cartier întreg de italieni a luat cu asalt taberele de țigani din zonă. În urma a numeroase fărădelegi comise, în genere, de romii plecați în peninsulă de pe meleagurile mioritice (e vorba de tâlhării, violuri sau chiar crime), între România și Italia „s-a rupt ceva”. Păcat! Legătura trebuie reconstruită pentru că, din cauza unor lichele, suferă oameni nevinovați. Franco Frattini a cerut chiar modificarea acordului Schengen și amprentarea românilor care intră în Italia… Imaginea României este șifonată, iar mii de conaționali de-ai noștri aflați în țara lui Dante suferă din cauza atitudinii negative, ostile care s-a creat. S-a dus iubirea noastră! Iar acolo unde dragoste nu e, nimic nu e. Vorba scriitorului.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: