„Copilul și universul său”

Salon de fotografie la Câmpulung Moldovenesc

Casa de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Moldovenesc a găzduit sâmbătă, 7 iunie, salonul de fotografie organizat în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Concursului interjudețean de fotografie, „Copilul și universul său”. La competiția organizată de Clubul Copiilor din localitate au participat 15 palate și clu-buri ale copiilor din țară, iar în urma unei prime etape de selecție au mai rămas în cursă 240 de lucrări. În urma juri-zării s-au acordat 43 de premii, pentru două categorii de vârstă A (10-14 ani) și B (15-19 ani). Secțiunile cuprinse în concurs au fost portret (color și alb-negru), peisaj (color și alb-negru), macro, eseu, reportaj și experiment digital.
 

Comisia de jurizare formată din Mihai Petru Ungureanu – președinte al Uniunii Artiștilor Fotografi din Bu-covina, Valentin Moscaliuc – vicepreședinte al UAFB, și Ion Maftei – artist plastic, a avut o misiune dificilă, deoarece calitatea lucrărilor a fost una de excepție. La secțiunea pei-saj alb-negru, categoria de vârstă 10-14 ani, premiul I a revenit lui Andrei Ciuche din Rădăuți, la peisaj color, pre-miul I a fost acordat Melisei Popa din Lipova, iar la cate-goria B, la aceeași secțiune, premiul I revenind lui Lau-rențiu Dieu. La secțiunea ma-cro, la categoria A, premiul I a revenit Dianei Boca din Câmpulung Moldovenesc, iar la categoria B, lui Gabriel Dominte din aceeași locali-tate. La secțiunea eseu, la categoria A, premiul I a fost acordat câmpulungencei Mă-dălina Herțanu, iar la categoria B, Mariei Cucu. Secțiunea reportaj i-a avut drept câști-gători la categoria A pe Diana Boca din Câmpulung Moldo-venesc, iar la categoria B pe Silvestru Popescu din Bistrița. Cei mai buni la categoria portret au fost Nicoleta Aca-tincăi din Rădăuți, Irina Mun-teanu din Tecuci și Livia An-dor din Oradea. La experiment digital, pre-miul I a fost obținut de Alexandru Buldum din Botoșani. Au fost acordate și 5 premii speciale lui Adrei Sabie și Gabriel Dominte din Câmpu-lung Moldovenesc, Sebastian Lostun din Vatra Dornei, Iustin Buculei din Fălticeni și Ion Andrei din București. Coordonatorul activității, prof. Rodica Dominte, a mulțumit participanților pentru calitatea lucrărilor, iar spon-sorilor – pentru sprijinul acordat. Alături de cei 10 sponsori, o contribuție im-portantă a avut-o și Primăria Câmpulung Moldovenesc, iar primarul Gabriel Constantin Șerban a oferit de asemenea sprijin financiar în acordarea premiilor. La manifestare au participat insp. discipline tehnice prof. Mirozina Sa-hlean, directorul Clubului Copiilor din localitate, Ioan Catargiu, profesori coordo-natori ai cercurilor foto de la instituțiile participante la concurs, copii și părinți. De la organizatori am aflat că acest concurs a apărut pen-tru că fotografia poate spune foarte multe. “O fotografie spune o altă poveste fiecărui om. Când vezi o fotografie, imaginația poate crea o poveste fără sfârșit”. Pentru mulți elevi, orele petrecute în cercurile foto reprezintă o al-ternativă creativă de petrecere a timpului liber. „Astfel de activități, prin care elevii își pun în valoare talentul și imaginația, dove-desc preocuparea copiilor și a cadrelor care îi îndrumă pentru activitățile extracur-riculare. Sunt de dorit astfel de manifestări, în care rodul muncii poate fi apreciat de specialiști în domeniu, care dau încredere celor care le realizează. Până în 2013 avem oportunitatea să accesăm fonduri europene pentru realizarea unor proiecte care să pună în valoare talentul copiilor pe care-i îndrumăm, de aceea va trebui să urmărim aceste finanțări”, a precizat Mirozina Sahlean.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: